Vlees­waren

Vleeswaren

Compaxo Vleeswaren in Gouda produceert zowel traditionele als eigentijdse vlees- en vegawaren. Als basis worden verschillende grondstoffen gebruikt zoals varkensvlees, rundvlees, kippenvlees, kalkoenvlees als ook plantaardige grondstoffen voor onze vegetarische en veganistische producten. De diverse vleeswaren worden verrijkt door middel van technieken zoals bakken, braden, koken, grillen, drogen, zouten en stomen. Daarnaast bieden we ook verschillende modellerings- en verpakkingsmogelijkheden aan. Samengevat: als one-stop-shop denken wij mee met onze klanten en leveren wij producten op maat van de klant en de markt.

Vlees­waren — Gouda

COMPAXO Vleeswaren
Compaxo Gouda B.V.

2800 AC Gouda
Schielands Hoge Zeedijk 35
Nederland

Telefoon: +31(0)182 54 74 74
E-mail: info@compaxo.nl

Binnen de vleeswarenindustrie zijn wij actief met een zeer breed assortiment. De diverse vleeswaren die we aanbieden, worden verrijkt door middel van technieken zoals bakken, braden, koken, grillen, drogen, zouten en stomen. Daarnaast denken we als one-stop-shop mee met de klant, zijn we een grote speler op het gebied van snijden en portioneren en voorzien we ook producten op maat.


Download de brochure

Laat uw e-mailadres achter om toegang te krijgen tot onze brochure.


  *Wij zullen uw gegevens niet gebruiken voor reclamedoeleinden of ze doorgeven aan derden. Gedetailleerde informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens vindt u in ons privacybeleid..

  Veelgestelde vragen

  ‘’Is Compaxo Zevenaar de enige grondstofleverancier in vlees voor Compaxo Gouda?’’

  In onze vestiging in Zevenaar produceren wij een breed assortiment vers varkensvlees. Deze locatie is nauw verbonden met de locatie Gouda en maakt deel uit van onze keten die, van grondstof tot eindproduct, onze langdurige kwaliteitsreputatie realiseert. Compaxo Zevenaar is een belangrijke grondstofleverancier voor Compaxo Gouda, echter worden diverse grondstoffen ook elders ingekocht, met name gevogelte en rundvlees.

  ‘’Hebben jullie vaste leveranciers?’’

  Ja, wij hebben vaste leveranciers voor onze grondstoffen.

  ‘’Hoe kan ik een bestelling plaatsen?’’

  U kunt een bestelling plaatsen via het ordersysteem EDI of u kunt een e-mail sturen naar onze orderadministratie.

  ‘’Wat is de minimale afnamehoeveelheid bij Compaxo Gouda?’’

  De minimale bestelhoeveelheid is 100kg.

  ‘’Leveren jullie aan particulieren?’’

  Wij leveren niet aan particulieren, mede omdat onze minimale bestelhoeveelheid 100kg is en omdat onze focus ligt op de Business-to-Business markt.


  ‘’Hoe kunnen jullie garanderen dat de producten van Compaxo voldoen aan de kwaliteitseisen volgens de wet- en regelgeving?’’

  Regelmatig worden zowel interne als externe audits uitgevoerd, waardoor onze kwaliteitsstandaarden gehandhaafd blijven. Daarnaast bewaakt onze kwaliteitsafdeling, het totale kwaliteits- en integriteitsmanagementsysteem binnen Compaxo. Onze kwaliteitsafdeling bestaat uit de vijf subafdelingen: Quality Control & KAM, QA training en coördinatiesystemen, microbiologische en chemisch lab, procescontrole en organoleptisch lab en specificatiebeheer. 


  ‘’Kan ik een productspecificatie ontvangen bij mijn producten?’’

  Het is zeker mogelijk om een productspecificatie te ontvangen bij uw producten. Indien u het betreffende artikel doorgeeft aan uw accountmanager, kan de accountmanager de productspecificatie voor u opvragen.


  ‘’Welke certificaten hebben jullie in bezit?’’

  Compaxo vleeswaren in Gouda bezit de volgende certificaten: IFS Higher Level, Beter Leven, BIO en NSK.


  ‘’Verkopen jullie ook vegetarische en/of veganistische producten?’’

  Wij verkopen diverse vegetarische en veganistische producten. Ons assortiment vleesvervangers rijkt van worstsoorten tot vleeswaren en van maaltijdcomponenten tot toppings. Het volledige veggie & vegan assortiment kunt u vinden op onze website, onder het kopje ‘ons aanbod’.

  ‘’Hebben jullie een overzicht van jullie assortiment?’’

  U kunt een overzicht van ons volledige assortiment vinden op de website, onder het kopje ‘ons aanbod’.


  ‘’Waar kunnen wij jullie producten vinden?’’

  Onze producten worden aan diverse marktsegmenten verkocht, zoals retail, groothandelaren, industrie, foodservice. Daarnaast exporteren wij ook diverse artikelen naar onder andere Amerika, Azië en Europa.


  ‘’Welke verpakkingsmogelijkheden zijn er?’’

  Wij hebben diverse verpakkingsmogelijkheden en -technieken, waaronder dieptrek-verpakken, flowwrap, krimpzakken, trayseals, cans en ongeconserveerd verpakken. Voor meer informatie met betrekking tot onze verpakkingsmogelijkheden kunt u terecht op onze website, onder het kopje ‘onze diensten – verpakken.’

  ‘’Welke merken vallen onder jullie portfolio?’’

  Compaxo heeft naast het ‘Compaxo-merk’ ook diverse andere merken onder haar portfolio, waaronder de merken ‘Slagershuis’ en ‘By 1896’. ‘Het budgetmerk ‘Slagershuis’ staat centraal voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Onder het merk ‘By 1896’ vallen daarentegen met name premium-artikelen van hoge kwaliteit, die het verschil maken in de markt. Daarnaast verkopen wij een aanzienlijk aandeel van onze artikelen onder private label. Voor meer informatie over onze merken en een passend advies kunt u terecht bij een van onze accountmanagers, door een e-mail te sturen naar sales@compaxo.nl.

  ‘’Is Private Label ook mogelijk?’’

  Het is bij Compaxo zeker mogelijk om uw artikelen te verkopen onder ‘private label.’ Een aanzienlijk deel van onze artikelen wordt verkocht onder private label door onze klanten.

  ‘’Besteden jullie het transport uit?’’

  Binnen de landgrenzen hebben wij de mogelijkheid om onze producten te leveren met onze eigen vrachtwagens. U kunt onze producten natuurlijk ook met eigen transport ophalen, indien gewenst. Voor de export van onze producten werken wij met een externe partij.

  ‘’Welke stappen worden doorlopen in een productontwikkelingstraject?’’

  Een volledig productontwikkelingstraject bestaat uit 5 fases. Fase 1 is het vergaren van informatie, waarbij wij de klantwens ontvangen en concretiseren samen met de klant. Vervolgens worden uw specificaties beoordeeld en uw opdracht wordt ingepland. Fase 2 bestaat uit ontwikkeling van het product. Nadat het product is ontwikkeld, ontvangt u samples van dit product en verwachten wij een beoordeling over het product. Fase 3 bestaat uit het opmaken van een offerte en het verwerken van uw order. In deze fase wordt ook alle logistieke- en productinformatie vastgelegd. In fase 4 worden de grondstoffen ingekocht en eventueel onderzoek gedaan rondom kwaliteit gerelateerde zaken. In fase 5 vindt de productie van de artikelen plaats.

  ‘’Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een productaanvraag tot levering?’’

  Dit is afhankelijk van de productsoort, de grondstoflevertijden en de complexiteit van het te ontwikkelen product. Voor een indicatie van uw doorlooptijd adviseren wij u om contact op te nemen met onze verkoopafdeling, via sales@compaxo.nl.


  ‘’Wat doen jullie aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?’’

  Als onderneming zetten wij ons in om op een duurzame manier te opereren, waarbij wij ook rekening houden met onze samenleving. Dit uit zich in maatregelen op het gebied van dierenwelzijn, sociale verantwoordelijkheid, gezondheid en hygiënebeleid en klimaat en milieu. Voor een uitgebreide omschrijving van ons beleid verwijzen wij u graag naar onze website, bij het kopje ‘over ons’.

  ‘’Wat doen jullie op het gebied van voedselveiligheid?’’

  Compaxo is gecertificeerd volgens de foodstandaard IFS, en wij blijven dit beschouwen als de te handhaven kwaliteitsnorm. Het feit dat wij de kwaliteit van onze producten en grondstoffen deels in ons eigen laboratorium controleren, maakt ons zeer flexibel om bij onbevredigende resultaten meteen te schakelen. Daarnaast proberen wij mee te denken met onze klanten met als doel het gezonder maken van onze producten door zout-, E-nummer- en allergenenreductie.


  ‘’Wat doen jullie op het gebied van hygiëne?’’

  Investering in de verbetering van ons hygiënebeleid zijn voor ons van groot belang. Ook het feit dat wij de kwaliteit van onze producten en grondstoffen uitgebreid in ons eigen organoleptisch en microbiologisch laboratorium controleren, geeft ons een grote flexibiliteit.


  ‘’Wat doen jullie op het gebied van dierenwelzijn?’’

  Omdat onze vers vlees divisie in Zevenaar een leverancier is van onze vleeswarenfabriek in Gouda, hebben wij goed toezicht op dierenwelzijn. Daarnaast zijn wij door diverse maatregelen, zoals de samenwerking met gecertificeerde veetransporteurs, in staat om onze werkwijze zo diervriendelijk mogelijk te houden. Ontwikkelingen op het gebied van verdoving voor het slachten, worden nauwlettend in de gaten gehouden en vergeleken met de huidige verdovingsmethode met als doel te kijken of het op een nog diervriendelijkere manier kan. Als bedrijf voeren we veel controles uit op dierenwelzijn en blijven we waar het kan verbeteringen doorvoeren.

  ‘’Hoe kan ik solliciteren voor een bepaalde functie?’’

  Interesse om te werken voor een dynamisch bedrijf in de food industrie? Op onze website hebben wij een aparte pagina voor onze vacatures, onder het kopje ‘jobs’ vind je ons actuele aanbod. Stuur vervolgens uw cv en motivatiebrief naar solliciteren@compaxo.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Vers varkensvlees — Veggie & Vegan

  Bekijk ook ons ander assortiment

  Interesse
  in een
  partnerschap?

  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij stellen ons meer dan open voor nieuwe partnerschappen en uitdagende voorstellen.

  Certificaten Zevenaar
  Certificaten Gouda